top of page

Help wat moet ik aan? 5 kleding tips bij een fotoshoot.

Je hebt een fotosessie geboekt maar ja wat ga je aan doen? Dit is heel erg afhankelijk van de sfeer die jij wilt laten terugkomen. Gaat het bijvoorbeeld om een familiesessie of een zakelijke fotoshoot. Voor iedere gelegenheid zijn andere kleding van toepassing maar wat ik vooral belangrijk vind. Is dat jij op je gemak bent in de kleding die je draagt!


Tip 1 Mix en Match

Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat hoeven jullie niet allemaal dezelfde kleuren aan te trekken. Een voorbeeld hiervan zijn de fotoshoots met witte shirt en spijkerbroeken. Dit zie veel bij familiefotosessies maar is niet nodig. Jullie kunnen juist gebruik maken kleurcombinaties die elkaar goed aanvullen en hierdoor echt één geheel maken.
Tip 2: Doe inspiratie op!

Zoals ik eerder schreef ik het goed om te weten wat voor voor sfeer jij in de foto's wilt. Ik fotografeer zelf met een dromerige sfeer en vaak kleurrijke foto's. Maar ik maak eigenlijk altijd gebruik van zachte tinten. De foto's hierboven geven daar ook een goed beeld van. Het zijn allemaal zachte tinten en matchen goed met de kleuren uit de natuur. Ga daarom op onderzoek uit welke tinten jij mooi vind en welke jij terug wilt zien voor een foto die misschien wel aan de muur komt. Je voelt hem misschien wel al aankomen. Welke kleuren passen goed bij jouw inrichting van de woonkamer? Zelf maak ik veel gebruik van Pinterest als ik inspiratie op wil doen. Via de onderstaande link kom je in mijn inspiratiebord voor kleding combinatie


Tip 3: Voorkom drukte!

Een panter of bloemenprintje kan natuurlijk geen kwaad. Maar kinder t-shirts met teksten of afbeeldingen zijn vaak afleidend van het totaalplaatje. Ook strepen kunnen flink vertekenen op de foto.

Tip 4: Lekker in je vel.

Ik benoemde het al eerder maar zorg dat je, je fijn voelt in de kleding die je draagt. Is het niet te groot of te klein? Ben je helemaal op je gemak? Of heb je misschien wel dat wauw effect als je jezelf in de spiegel ziet! Draag dan ook kleding waarin je jezelf herkent. Loop jij het liefst in een t-shirt en spijkerbroek. Trek dat dan vooral aan! Ik zelf draag soms jurkjes maar meestal broeken. Toch vind ik het fijn om tijdens een feestje of met een fotoshoot een jurkje aan te trekken. Maar als jij nooit jurken draagt, zou ik dat niet speciaal voor een fotosessie aantrekken. Jij bent namelijk gewoon jij. Ook op de foto.


Tip 5: De kleren maken de man of vrouw.

Hoewel de bovenstaande tips vooral over familiesessies ging is dit ook zeker toe te passen voor een zakelijke photoshoot of profielfoto. Jij wilt zelfverzekerheid en betrouwbaarheid uitstralen voor jouw klanten of voor een toekomstige werkgever.

Zorg daarom dat je comfortabel bent in de kleding die je draagt en laat echt zien wie jij bent. Niet wil jij denkt dat ze willen zien. Wanneer jij op je gemak bent, straalt dat van de foto's. Kleur mag zeker maar zorg wel voor rust.
Hopelijk heb je een beetje inspiratie kunnen op doen. Weet dat je ook altijd een berichtje mag sturen als je nog vragen hebt over een fotosessie bij Aisa Joosten Fotografie. Ik help jou graag verder om jouw foto's helemaal af te maken met de perfecte outfit(s).
96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page